pexels jeshootscom 13861 - De nya skattereglerna för 2023 - hur de kan påverka dig och ditt företag

De nya skattereglerna för 2023 – hur de kan påverka dig och ditt företag

pexels jeshootscom 13861 1030x687 - De nya skattereglerna för 2023 - hur de kan påverka dig och ditt företag

Som en erfaren redovisningskonsult är det mitt jobb att se till att mina kunder får den bästa möjliga rådgivningen och service när det gäller skatter och redovisning. I år har det kommit några nya skatteregler som kan ha en stor inverkan på din privatekonomi och ditt företag, så jag vill ta tillfället i akt att informera er om dessa ändringar och hur de kan påverka dig.

Höjd milersättning

En av de mest intressanta ändringarna är höjningen av milersättningen till 25 kr per mil. Detta är en ökning från det tidigare beloppet på 18,50 kr per mil. För företag som har anställda som behöver köra mycket i tjänsten kan denna höjning vara särskilt fördelaktig eftersom det kan minska kostnaderna betydligt.

Sänkt skatt för äldre arbetstagare

En annan positiv förändring är sänkningen av skatten för de som jobbar och är över 65 år. Detta kan vara till stor hjälp för pensionärer som kanske har en fast inkomst och behöver ha mer pengar kvar på kontot.

Sänkt drivmedelsskatt

För de som äger och driver företag kan sänkningen av drivmedelsskatten vara en av de mest välkomna ändringarna. Detta kan bidra till att minska företagets utgifter för bränsle och öka lönsamheten.

Hjälp med privat deklaration

Som redovisningskonsult erbjuder jag också hjälp med privat deklaration. Att fylla i sin deklaration kan vara en stressig process för många, men med min hjälp kan du vara säker på att allt görs korrekt och att du får tillbaka det du har rätt till.

Om du behöver hjälp med att navigera genom de nya skattereglerna eller behöver hjälp med din privatdeklaration, tveka inte att kontakta mig. Jag är här för att hjälpa dig och ditt företag att utnyttja dessa ändringar till fullo.

Slutsats

Att hålla sig uppdaterad om de nya skattereglerna kan verka som en tråkig uppgift, men det är verkligen viktigt för att säkerställa att du får den mest gynnsamma skattesituationen möjligt. Genom att utnyttja dessa nya regler kan du spara pengar och öka lönsamheten i ditt företag. Kontakta mig om du behöver hjälp eller rådgivning angående de nya skattereglerna för 2023.